31.05.2010

Mourinho Madrid´li...

Mourinho Real Madrid´de!
Herkezin bildigi sey bugün resmiyet kazandi..
Bana göre cok basarili olamiyacak ama akilli adam sonucta Mourinho...
Eger Sampionlar Ligini kazanirsa "José farki"
ama kazanamazsa "zaten Real yillardir Sampionlar Ligini kazanamiyordu.." olacak..


30.05.2010

Nikica Jelavic Trabzonspor´a dogru?

Avusturya´nin Rapid Wien takiminin Forvet oyuncusu Jelavic büyük olasilikla gelecek sezondan itibaren Trabzonspor´da diyebiliriz.
Rapid´e 2008 yillinda transfer olan Jelavic ciktigi 67 macta 25 gol atmayi basardi (geldigi ilk yil genelde sonradan oyuna girmisti bu sezonun basindaysa Rapid 2 forvetinide - Meierhofer Wolverhampton´a, Jimmy Hoffer´i Napoli´ye - sattiktan sonra Jelavic daha fazla forma sansi bulmaya basladi).
Trabzon´un asil hedefi Pantelic´ti ama onun büyük oranda Schalke´le anlasmasi üzerine Karadeniz ekibi Hirvat golcü Jelavic´e yönelmis. Trabzon ekibinin 2 Hirvat futbolcusu Cale ve Gabric okudugum habere göre Jelavic´i Trabzon´a gelmesi yönünde ikna etmeye calisiyorlarmis.
Jelavic 1985 dogumlu uzun boylu bir forvet. Eger Trabzonspor´a gelirse basarili olacagini tahmin ediyorum.
Avrupa Liginde Astan Villa´ya attigi gollerden sonra dikkatleri üzerine cekmisti Jelavic. Zaten en büyük hedefinin Avrupanin büyük liglerinde oynamak oldugunu söylemis Gazeteye.
---
Türk Medyasina göre Galatasaray´da Veli Kavlak ve Yasih Pehlivan´la ilgileniyormus ama bu konuda Avusturya Medyasindan bir haber yok. Sadece gecen yil Veli´yi Besiktas´in istedigini biliyorum.

Mourinho & Materazzi

Sampionlar Ligi Finali sonrasi...

Mourinho´ya lafim yok ama su Materazzi´den, Zidane olayindan dolayi baya bir nefret ediyorum..

Oguz Cetin | Basarisi nedir?

Nerde Milli Takimla ilgili biseyler konusulsa veya sorulsa bu adam Microfonun öteki ucunda konusuyor. Peki ama bu adamin basarisi nedir kardesim? Niye ve nasil Fatih Terim´in ve simdide Hiddink´in yardimciligini yapmistir?

Antrönörken hangi takimlari calistirmis bir bakalim;
2000-2002 - Fenerbahçe Istanbul (Yardimci)
2002-2003 - Fenerbahçe Istanbul
2004 - Kayseri Erciyesspor
10/2004-12/2004 - Gençlerbirliği Ankara
01/2005-06/2005 - Diyarbakırspor
06/2005 - Türkiye (Yardimci)

Zaten Oguz Cetin eger adam olsaydi Fatih Terim´in gittigi gün Milli Takim´dan ayrilirdi ama o Milli Takim´dan baska bir takimin (daha dogrusu adam akilli takimin) basina getirilmiyecegini bildigi icin her bir boku yapti ve sonunda muradina erdi. Hos bir ara acaba beni TD yaparlarmi diyede düsünmüstür sözde Imparator.
Lafi uzatmadan söliyeyim ne demek istedigimi..
Eger Hiddink basarisiz olursa bunun bas sorumlusu Oguz Cetin´dir.

(Bu yaziyi 2:1 yenildik diye tabiki yazmadim.. Sonucta bir dostluk maciydi ve bu 2:1´lik sonuc gayet dogaldir.. Kaldiki ABD büyük bir turnuvaya katiliyor ve kendi seyircileri önünde daha azimli oyniyacaklardi..)

28.05.2010

2008, 2012 ve 2016 - Hayir Yokuz...

Aday olmayin kardesim.. Olmayin!
Ne anliyorsunuz her 4 yilda bir aday olmaktan? Euro2008 icin.. Euro2012 icin ve simdide Euro2016 icin aday oldunuz ama size bu turnuvayi vermiyorlar ve vermezler. Hos zaten siz busefer dogu´dan hic aday kent vermiyelim belki busefer Avrupali´lari kandiriz dediniz ama yine olmadi. Bati Euro2016 adayliginizda bir ise yaramadi. Umarim bundan sonra Euro´lara aday olmazsiniz. Asil Türkiyenin amaci o Euro´yu söke söke kazanmak olmali hemde 2016 Fransa´da düzenlenecek o turnuvayi kazanin!
Ben kisisel olarak Türkiyenin bir Dünya Sampionasini düzenlemesi taraftariyim. Biliyorum bu is okadar kolay degil. Hatta Dünya Kupasi takvimi 2018´e kadar bildigim kadariyla dolu.. Ama neden olmasin? WM2022 Türkiye´de? Ne güzel olurdu..
Birde bu islerde Eski futbolcularin önemi cok fazladir.. Mesalla WM1998´de Platini ön plandaydi.. Almanlar icin WM2006´da Beckenbauer ön plandaydi.. Bizim yildizimiz neredeydi? Neden Hakan Sükür gibi bir yildiz bu is icin uygun görülmedi? Nedeni aslinda cok basit.. Cünkü herkez eger turnuva verilseydi Hakan Sükür aldirdi derdi diye..

27.05.2010

Ilginc Kareler 28 | Zlatan - Guardiola - Mourinho

Söylemedi demeyin; Guardiola bir sonraki El Classico´da Mourinho´yu döver.. :-)

Joseba Etxeberria & 100 Cocuklu Jubile!

Joseba Etxeberria belkide günümüz futbolunda paranin hersey olmadigini gösteren ender futbolculardan birisi..
Etxeberria´yi diger futbolculardan ayiran bazi özelikler;
- 1995 Yillinda Real Sociedad icin 7 maca ciktiktan sonra Athletic Bilbao´ya transfer oluyor ve bu kulüb icin 15 sene oynuyor.
- Son senesinde Para almadan oynuyor. Sebebi Athletic Bilbao´nun durumunun kötü olmasi degil (diger rakiblerine göre iyi sayilacak durumdalar) Etxeberria son senesinde kulübe olan sevgisini ve bir nevi tesekkür borcunu böyle geri ödemek istemis.
- Athletic Bilbao icin ciktigi 425 macta tam 88 gol, Ispanya Milli takimi icinse 53 macta 12 gol atma basarisini göstermis..

Ve Jubilesini yaparken sahaya ona hayran olan toplam 200 Cocuk´a karsi (her devre 100 cocuk) oynamis Athletic Bilbao takimi. Bu mactan gelecek bütün parayida hayir kurumuna bagislamis Etxeberria.
Haa unutmadan Athletic Bilbao maci 5-3 kazanmis.

Bu ilginc maci biraz olsun izlemek istiyenler icin asagida macin videosu mevcut;

Real Madrid | Capello & Mourinho ?

Yazinin basligina dönmeden önce bazi seyleri anlamakta gercekten zorluk cekiyorum sanki biraz Galatasaray´in Lucescu´dan sonraki sezonuna benziyor..
Lucescu takimi Sampion yapmis ama yinede yaranamamis ve kovulmustuya, iste bende Pellegrini´yi biraz Lucescu´ya benzetiyorum. Adam Real Madrid tarihinde bir sezonda en fazla puan alma basarini gösteren TD olmasina ragmen kapi önüne koyuldu. Iyi tamam belki Sampionlar Liginde Lyon´a karsi elenmesi sasirtici bir durumdu ama Barca´ya karsi ancak Capello veya Mourinho gibi TD´ler bas edebilirdi zaten..
Yine yazinin basligina dönelim ozaman..
Barcelona´la kim bas edebilir dedik biraz önce? Capello ve Mourinho.. cok düsünmeli degiliz..
Bu Capello daha 2-3 sene önce kapi önüne koyulan Capello degilmi? Gerekcesi neydi peki? Lucescu gibi hane cok defansif oynatmiyormuydu bu adam? Yani Real Madrid gibi bir takima yaksimyiacak sekilde takimini oynattigi icin gönderilmisti Capello! 
Peki Mourinho gelirse durum cokmu farkli olacak?
Iyi güzel yeri gelir Mourinho Sampionlar Ligi Finalinde bile 4 hücum futbolcusuyla sahaya cikar ama o 4 hücum futbolcusu köpek gibi takim savunmasini yapar.. Ozaman size sorarim Pellegrini isteseydi bunlari yapamazmiydi? Bence yapardi ama Real Madridli´lerin istedigi gibi oynamak istedi.
Mourinho belki Pellegrini´den daha karizmatik ama Mourinho rüyasinda o 96 puan´i görür..

21.05.2010

FB TV´den bir kare..

Saka gibi...
Bu iste ben Saibe ararim.. :)))
Saka maka.. O aksam FB TV calisanlari icin hicte kolay olmamistir..

20.05.2010

Fener´e 2 Mac Seyircisiz Oynama Cezasi!

"Kurul, bugünkü toplantısında, 16 Mayıs'ta Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Turkcell Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Fenerbahçe'yi, takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezasıyla cezalandırdı."

---
Koltuklar söküldü..Stad yakildi.. Küfür edildi.. Yanlis Anons verildi..
Stad macin daha ilk dk´larinda yanmaya basladi!
Saha´ya onca taraftar girdi, ya Trabzon´lu futbolculara yada Hakem´e bisey yapsalardi?
Zamaninda Galatasaray´a sadece su attiklari icin 5 mac ceza verenler nasil olurda bu mac sonrasi 2 mac verebilir? Kaldiki Tahkim´e gidildikten sonra bu ceza 1 maca iner büyük olasilikla..!

Fenerbahce´nin Yeni Forveti | Marc Janko?


Size önce Marc Janko kimdir bir tanitayim ve sonra olasi bir Fenerbahce transferi olursa eger onu degerlendirelim.
Marc Janko 25.06.1983 dogumlu ve suan Huub Stevens´in calistirdigi Red Bull Salzburg´da oynuyor. Son 2-3 yildir Janko´nun cikisi bütün Avrupa´nin dikkatini cekti hatta gecen sezon 39 Gol atmayi basardi! Janko 2013 yillina kadar Red Bull´un sözlesmeli futbolcusu ama bu onun sözlesmesini dolduracagi anlamina gelmiyor. Cünkü Huub Stevens´i Milli Takim kampinda medya önünde agir bir sekilde elestirdi.
Janko; Huub Stevens icin Medya´ya farkli, takim icinde farkli oldugunu yani 2 yüzlü birisi oldugunu söyledi.
Asil Marc Janko´nun suanki piyasa degeri nereden baksan 7-10 Milyon € arasi olmaliyken piyasasi suan 4,5 Milyon €´ya düsmesinin asil sebebi TD´le yasadigi sorun. Janko gibi Uzun boylu olmasina ragmen topla istedigini yapabilen bir Forvet´in Galatasaray´a gelmesini cok isterdim ama Mehmet Batdal transferinden sonra buna artik %0 ihtimal veriyorum zaten gelmeside sacma olur bu saaten sonra. Ama Fenerbahce icin bu adam ilac olur! Youtube´a girin ve izleyin bu adamin akil almaz gollerini! Kaldiki Fenerbahce eger gercekten böyle bir hamle yaparsa son yillarda yaptigi en dogru hamlelerden birisini yapmis olur. Bana göre Fenerbahce gibi büyük bir takimda Janko rahat 20 golünü bulur.
---
Simdi gelelim Haber´de asa yukari ne yazildigina;
Fenerbahce´de kacan Sampionluk sonrasi büyük degisikliklere gidilecegini ve Marc Janko gibi bir Forvet aradiklarini yaziyor, ayni zamanda Janko icin 5 Milyon €´dan fazla para ayirdiklari yaziyor..

Gazete´ye ayni zamanda Janko´da bazi aciklamalarda bulunmus;
"Transfer konusu hakkinda cok düsünmek istemiyorum yoksa Milli takim´da oynadigim futbol´a bu yansir"
"Yurt Disina gitmekten korkmuyorum / Basarisiz olacagima inanmiyorum / Ögrenmeye hazirim ve kendimi dahada gelistirmek istiyorum / Suan ne Ispanyolca, ne Itaylanca nede Fransizca ögreniyorum.. "

Ada, Italya ve Türkiye´den bazi takimlarin onunla gelecek yil planlari yaptiklarini yazmis Gazete.

Kaynak; oe24.at Österreich Gazetesinin Internet sayfasi.

18.05.2010

Aziz Yildirim ve Yarinki Basin Toplantisi!

Yarin Aziz Yildirim´in basin toplantisi var. Peki sizce Aziz Yildirim busefer nasil gündemi degistirecek?
YesilOrtam olarak düsündük ve bize göre Aziz Yildirim bunlari söyliyebilir;
- Stad Anonscusu eger 2:2 demeseydi biz Son atakda gol atardik!
- Bize beraberlik yettigini saniyorduk!
- Galatasaray kendi stadinda nasil olurda Bursa´ya karsi galib gelemez? Bu macta kesinlikle Saibe vardi!
- Trabzonspor´un kalecisi Onur hic geregi yokken neden kaleye gelen 34 sutu kurtardi? Kimden Sike aldi?
- Istifa ettim ama 1 saat sonra geri döndüm, belki yine istifa edebilirim!
- Daum´u gönderiyoruz ve yerine Mourinho´yu getiriyoruz!
- Yilmaz Vural´i takimin basina getiriyoruz ama eger takimi Sampion yapamazsa iste ozaman ben onu döverim!

17.05.2010

Dünya´nin En Cirkin Kupalari!

Dünyanin dört bir yanindan sizlere en ilginc ve en cirkin Kupalari biraz yakindan tanitmak istedim..

Hirvat Tenisci Ivan Lyubicic, Lyon´da Kupasini kaldirirken


Amerikan Footballun´da büyük kupalara bir zafiyet söz konusu Vanier Cup´i kaldirirken

Avusturya Kitzbühel Turnuvasinin galibi Agustin Calleri sanki bir Bilgisaray kazanmis gibi...

Davis Cup´da bu Kupayi kaldirmak icin tüm takim elbirligi yapmak zorunda..

Golf Oyuncusu Yani Tseng (Taiwan´li) LPGA Corning Classic Kupasini kaldirirken, tamam tamam kupa demiyelim en iyisi biz buna..

Indy 500 yarisinda kazanana bu Kupa veriliyormus..

Kanada´da College Football´un da kazanilan kupa..

Novak Djokovic ATP Tenis turnuvasinda kazandigi kupayla Metz´de kaldirirken

 Meksikan Bokser Oscar Larios, eger böyle cirkin kupayi kaldiracagini bilseydi eminim ringe bile cikmazdi.. (yinede iyi gülüyor..)

Vettel´in ilk Sampionlugunda kaldirdigi Kupa.. Cok yaratici dogrusu.. !

Sydney FC´nin futbolculari Sampionluk sevincini yasarken, tutuklariysa onlarin Kupasi. Tuvalet oturacagi gibi sanki! Ve benim en Cirkin buldugum Kupa!

Aziz Yildirim | Devre Arasi Transfer & Burak Yilmaz!

Aziz Yildirim´in devre ortasi bir aciklamasiyla basliyalim yaziya..
"Büyük hedefleri olan takımlar, büyük yıldızları devre arası getiremez..
İyi futbolcu alamazsın, vermezler... Ama sezon sonunda istediğini alırsın. Biz sezon sonunda transfer yapacağız. Kimsenin düşünemeyeceği, tahmin edemeyeceği en az 2-3 dünya yıldızını getireceğiz."

Aslinda haksiz sayilmaz Aziz Yildirim ama bu sözleri sarf eden adam devre arasi Gökhan Ünal´i alan adamin ta kendisi. Gökhan icin Trabzon´a 3,5 Milyon € + Burak Yilmaz´i vermislerdi sanirsam. Gökhan Ünal´dan hic yararlanamiyan Fenerbahce, Trabzon´a Bonservisiyle verdigi Burak sayesinde Sampionluktan oldu. Fenerbahce belkide yüz yilin kazigini yemis oldu böylelikle. Aziz Yildirim eminim bundan sonra devre arasi transferleri yapmaz. Busefer kendi söyledigile ters düsmez yani..

Barca 99 Puan´la Sampion!


Barca 99 Puan´la belkide Dünyanin en zor liginde Sampion olmayi basardi ama Barcelona´nin Sampion olmasi kadar ilginc olansa 96 Puan´la ancak 2. olabilen Real Madrid gercegi olmasidir. Sezon basi belkide hickimse Barcelona´dan gecen sezonki yakaladigi perfomansi beklemiyordu ama Katalan ekibi Sampionlar Ligi haric bütün Kupalara ambargo koydu. Real Madrid´de Teknik Direktör Pellegrini büyük olasilikla yerini Mourinho´ya birakacak. Arjantinli Teknik adam aslinda 96 Puan´la isini iyi yapti, sadece Sampionlar Liginde Lyon gibi kadrosu Real Madrid´den kat ve kat daha gücsüz bir ekibe karsi ellendikten sonra dogal sonuc ortaya cikiyor. Kendi evinde Sampionlar Ligi finali oynamak vardi ama en azindan ezeli rakibin FC Barcelona Bernabea´da Final´e cikmiyor olmasi biraz rahatlatmistir Madrid ekibini. YesilOrtam olarak Barcelona´yi kutluyorum, kim bilir belki seneye bu inanilmaz takim 100 Puan´a ulasir..

Timsah Yürüsü Yapan Fenerbahce´lilere Alkis!


Sonucta kendi takimin 2. olmus ama sen Bursaspor Sampion oldu diye Timsah yürüsü yapiyorsun. Helal Olsun Fenerbahce´li taraftarlara. Bence Fair-Play ödülünü hak ediyorlar. Kadiköy´de Bursaspor´un Sampionluguna sevinen herkeze selam olsun..
---
Baslik: timsah yuruyusu yapan 6 fenerlı

-an itibari ile maslak a kadar gelmişler. sırıtıyorlar hala.
-bizim evin önünde geçiyolardı hiç uyandırmadım devam ediyolar
-gişelere geldi mallar. durdurun olum harbi edirne'ye gidiyolar.

Kacan Sampionluk | MAUAHHAHAHA

Selcuk 2:2´yi gösterir..
"Defans oynayin lannn... Besiktas atmis iste.."
Selcuk Taraftarlariyla birlikte cilginlar gibi sevinir..
"Hehe caktirma en anzindan 2-3 dk Sampionmus gibi sevineyim.. .."
---
Dayi´dan Volkan´a!
"Mesele götünle top kurtarmak değil yiğen. Mesele sene sonunda götü kurtarmak.. "

Mac´la ilgili güzel bir yazi ilerki günlerde gelecektir..
Ama ben o Anonsu yaptiran adamin art niyetli yaptirdigina inaniyorum! Asil amaci Trabzon´un mactan düsmesi ve Fenerbahce´nin golü bulmasiydi ama ters tepti ve Fenerbahce oyundan düsen takim oldu. Ben hayatimda kendi taraftariyla alay eden baska bir kulüb görmedim. Gören varsa lütfen ileri ciksin.
Simdi bazi kisiler "Sen asil Galatasaray´a bak.. onlar kacinci oldu" diye salakca bir soru soracaktir..
1. Galatasaray Bursa´ya karsi onurlu mücadelede bulundugu icin alkisi hak ediyor.
2. Fenerbahce bunu 2. kez yapiyor..
3. Sahada 10 gezinen Trabzonlu vardi gözümde. Sadece ama sadece Kaleci Onur, Onurlu davrandigi icin Fenerbahce Sampion olamadi.

15.05.2010

Peki Trabzonspor Bursa´nin Sampion Olmasini Istermi?

Kimse asil en önemli soruyu sormadi..
Trabzonspor Bursaspor´un Sampion olmasini istermi?
Bence Hayir, Bursa´nin Sampion olamsini istemez!
Sonucta Trabzonspor Anadolu´dan cikan tek Sampion takim. Herkez Istanbul kulübleri ve Trabzonspor diyor bu kervana simdi birde Bursa´nin eklenmesini istermi Trabzonspor(lu)? Dogal olarak istemez. Cünkü Bursaspor´un sampion olmasi demek Trabzonspor´un Sponsor gelirlerinin düsmesi demektir, LigTV´de gösterilmemek demektir vs.vs..
Eger Trabzonspor´lular mantikli düsünürlerse eminim yarinki maci kazanmak icin oynamiyacaklardir. Sahaya cikan Trabzon´lu futbolcularin umrundami bu durum? Bunada Hayir demek zorundayiz cünkü Futbolcu kendisi icin oynar. Bukadar ince düsünmez bence kaldiki niye düsünsünki? Bu sene Trabzon´da oynar gelecek sene Gaziantep´de oynar ayni futbolcu.

11.05.2010

Deniz Baykal Ve Aziz Yildirim | Benzerlik

Iki Baskan belli araliklarla Istifa ediyor...
Iki Baskan´da birdaha geri dönmiyeceklerini söyliyor..
Ikisininde sevenleri onlarin geri dönmesi icin sokaklara akiyorlar..
Ikiside Halk/Taraftar istedi diye geri dönüyor..
Ne AKP´liyim.. Ne CHP´liyim.. Nede MHP´liyim..
Günümün Türkiye´sinde Oy verilecek Parti yok gözümde..

09.05.2010

Kuranyi´nin Yeni Takimi Dynamo Moskau!

Önce Kuranyi´nin kendi sitesinde yayinladigi demeci;
"Simdi bu satirlari okuyan cogu kisinin aklindan eminim su düsünceler geciyordur..´Bu adam Moskova´ya neden gidiyor?´ Ama ben gidecegim takimin tümüne bakarak kararimi verecegimi önceden beyan etmistim ve Dynamo´da umdugum herseyi bulacagimi biliyorum. Tabiki kararimi vermemde önemli sebeplerden biriside maddi yönüydü."

Kuranyi bugüne kadar Schalke´de brüt 3,8 Milyon Euro kazaniyordu Moskova´da bu rakam 6 Milyon Euro´ya cikacak. Alman Forvetin sözlesmesi 3 yillik olacakmis böylelikle Dynamo´da toplamda 18 Milyon Euro kazanacak! Belki Löw onu Dünya Kupasina davet etseydi Dynamo´yu tercih etmezdi ama eminim Kuranyi bu yastan sonra söyle düsünmüs olabilir; "Yemisim Schalke´le Sampionlar Ligini, ben Dynamo´da pasalar gibi 18 Milyon´umu düsünürüm..".
Aranizda bazi kisiler bu adam niye yillik 6 Milyon kazaniyor diye düsünüyordur acikliyayim; Kuranyi bonsverisi elinde gidiyor Dynamo´ya..

08.05.2010

Ilginc Kareler 27 | Pique & Ibrahimovic

Bu ne yakinligi yahu?
Herkezin Cinseligi tabiki kendine...
2-3 kere uzun uzun baktim ama bana sanki gördüklerimiz dogruymus gibi geliyor..
Zlatana “Gay misin” diye soran bir İspanyol gazeteciye verdiği cevab; “Kız kardesinle benim eve gel ve gör bakalım gay miyim”

05.05.2010

Rekor Barca´nin | LaLiga Rekoru

Barcelona kendi evinde agirladigi Teneriffa galibiyetiyle birlikte LaLiga Puan rekoru kirmis oldu. 93 Puan´la LaLiga´nin eski rekorunu egale etmis oldu. Eski Rekor 1996/97 yillinda Real Madrid tarafindan 92 puanlaydi. Isin ilginc tarafiysa asil bundan sonra basliyor. Bildiginiz gibi LaLiga´da Barcelona´nin daha oynamadigi 2 mac bulunuyor. Eger geri kalan maclarini Katalan ekibi alirsa 99 Puan´la belkide bir Dünya Rekoru kirmis olacak. Real Madrid eger Sampion olmayi basarirsa yeni rekorun sahibi Madrid ekibi olmus olur. Dünya´nin en zor liginde bu puanlari alabilmek inanilmaz bisey. Bizim ligimizde 70 puan sampionluk icin yetiyorken gercekten Inanilmaz birsey..

28 Yillik Hasret & Daum

Önce Kupa geyikleri..
-Fenerbahçe'nin 1983'de aldığı kupa çok değerli, çünkü şu an ANTİKA...
-Fenerbahçe Türkiye Kupası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak...
-Fenerbahçeli genç taraftarların en cok kullandıkları cümle nedir?
Bana Türkiye Kupası'nı anlatsana dede...
-Türkiye Kupası'nı kazandıklarını görmüş iki Fenerli yan yana gelince ne yapılır?
Aralarına girip dilek tutulur,fotoğraf çektirilir.
-Fenerbahçelilerin çoğu neden Türkiye Kupası'nın rengini gri olarak hatırlıyor?
Çünkü kupayı en son kazandıklarında televizyonlar siyah beyazdı...
-Fenerbahçelilerin bir kısmı Türkiye Kupası'na inanmıyor, neden?
Bazıları görmedikleri şeye inanmaz...
-Arşimet bugün yaşasaydı neyi bulamazdı?
Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kaldırma kuvvetini...
-Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanması en çok hangi kitapta geçer?
Rüya tabirleri kitabında...
-Fenerbahçe Türkiye Kupasını kazanırsa sonra ne yapar?
Playstation'ı kapatır ve yatar.
---
Dile kolay en son 28 yil önce Kupa´yi Fenerbahce kazana bilmis.. Bir büyük kulüb icin bu bir felaket ama gelin görün Daum basin toplantisinda takimi icin en önemli futbolcularindan biri olan Emre´yi cikartma sebebini acikliyor "Bu mac icin onu riske edemezdim, ama bizim icin cok önemli futbolcu.." (Tercüman daha yumusak tercüme etmisti ama yukarda yazdigim Daum´un agizindan cikan  almanca sözleri.)
Iste Daum bu! Fenerbahce eger bu adamla Avrupada basari bekliyorsa cok bekler! Kendi liginde Final´e kadar yükselmis ama Kupa´yi önemsemedigini acik acik söyliyor!
Inter ve Bayern gibi takimlar 3 kupayla sezonu kapatma pesinde..
Daumsa Lig´de Sampionluk pesinde..

04.05.2010

Prahlad Jani | 70 Yillik Oruc...

Normalde Spor agirlikli haber ve yazilar yazmaya özen gösteriyorum. Ama bu haberi türk medyasinda göremedigim icin sizlerle paylasmak istedim.
Prahlad Jani, 83 yasinda ve 70 yildir ne bisey iciyor nede bisey yiyor.
Son 1-2 haftadir Hindistan Savunma Bakanliginda (DIPAS) doktorlar tarafindan inceleniyor. Odasinda 2 kamera var ve Prahlad Jani dogal olarak bu süre icinde Tuvalete hic gitmemis! Savunma Bakanligi Jani´de bir tehlike gördügü icin incelemiyor, aksine bir dogal afet olursa insanlar nasil yemeden icmeden hayata kalabilecegini arastirmayi hedefliyorlar.

03.05.2010

Ilginc Kareler - 26 | Van Gaal - Bayern

Hersey kontrölümün altinda der gibi..
Van Gaal, Bayern München icin bugüne kadar calistigim en iyi kulüb demis. Bakalim isler iyi gitmeyince böyle aciklamalarda bulunacakmi. Yinede kendisine helal olsun. Gecen yil Alkmaar daki basarili sezonundan sonra bu sezonda Bayern´le 3 kupaya´da göz kirpiyor.