18.01.2011

Kozak´dan Toki´ye...

Kozak: TOKi daha çok kazandı

Sarı-Kırmızılı camianın önde gelen isimlerinden Hayri Kozak, “Stadın yapılışında Galatasaray'ın tek kuruşu yoktur” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Galatasaray’ın yeni stadının açılışında yaşananların yankıları devam ederken, camianın önde gelen isimlerinden Hayri Kozak konuyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Fanatik’e açıklamalarda bulunan Kozak, “Stadın yapımında Galatasaray’ın tek kuruşu yoktur” ifadesinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Yaşanan süreci özetleyen Hayri Kozak, “Başbakan’ın ertesi gün konuşmasında, ‘Stadın yapımında Galatasaray’ın tek kuruşu yoktur’ açıklamasına şu şekilde yanıt verdi:

1. Galatasaray stadın yapımı için, elinde bulundurduğu Mecidiyeköy'deki 36.5 dönüm arazinin üst kullanım hakkından feragat etmiştir. Bu arazi Nisan 2010 yılında TOKİ tarafından 416.500.000 TL bedel ve hasılat paylaşımıyla Aşçıoğlu firmasına satılmıştır. Sadece bu bedel, stadın tüm maliyetinin çok üzerinde bir tutardı

2. Ayrıca yine 30 yıl için elinde bulundurduğu Seyrantepe'deki 384 dönüm arazinin de üst kullanım hakkından feragat etmiştir. Özetle TOKİ bu alışverişten fazlasıyla kâr eden taraf olmuştur.

3. TOKİ bunların karşılığında Seyrantepe'deki arazinin 120 dönümlük bölümüne 52 bin kişilik bir stat yaparak 24 aylık bir sürede 49 yıl süre ile Galatasaray’a üst kullanım hakkını devretmek taahhüdüne girmiştir.
Sonuç olarak TOKİ 15 ay gecikme ile stadı açılabilir duruma getirmiştir. TOKİ'nin bu takas işleminde ASY arazisinin satışından kâr etmesinin yanında, elinde Seyrantepe’de üzerine Şişli Hastanesi’nin inşa edileceği 384 dönümlük bir de arazi kalmıştır. Yapılan mukavelenin tarafı olarak Galatasaray üzerine düşeni yerine getirmiştir. Allah'ın tek kuruşunu harcamasına gerek kalmayacak şekilde...

Polat'ta  özür dilenmelidir
Sayın Başbakan'dan Galatasaray Kulübü özür dilemiş bulunmaktadır. Şimdi Sayın Başbakan'ın etrafındakilerin de Galatasaray Kulübü Başkanı'ndan kendisine karşı sarfettikleri sözler ve takındıkları tavırlar nedeniyle özür dilemeleri gerekmektedir. Sayın Başbakan'ın da, yetkililere, stadın kira ve işletme şartlarını içeren mukaveleyi hazırlamaları için gerekli talimatı vermesi iki taraf arasında mevcut mukavelenin gereği olarak Galatasaray tarafından beklenmektedir. Dostça ve sevecen bir yaklaşımla.."
---
Ahh ahh.. alin stadinizida.. tokinizide bir gidin...

Keine Kommentare: