01.06.2010

Avusturya´li Gurbetci Futbolcular | Veli Kavlak & Cem Atan

Veli Kavlak (Rapid Wien´in orta saha oyuncusuyla bildiginiz gibi Galatasaray ilgileniyor)
Avusturya´nin "Kurier" Gazetesine verdigi demecte "Rapid´le sözlesmem devam ediyor ve Galatasaray´la ben birebir görüsmedim". (Kulübler görüsüyor..)
Veli iyi bir futbolcu ama Galatasaray´da oyniyabilecek kadar iyimi orasini tam olarak kestiremiyorum. Gecen sezon son anda Hertha Berlin transferi patlamisti. Ben Yasin Pehlivan´in olasi bir Galatasaray transferinde daha basarili olacagini tahmin ediyorum.
Cem Atan´la ilgili yorumunda Veli´de Cem Atan gibi Webster-Yasasindan yararlanabilir ama Manager´i böyle birseyin söz konusu olmadigini acikladi. Suan Galatasaray´la Rapid Wien kulübleri görüsme halinde. Eger Galatasaray futbolcuyu ikna ederse Webster-Yasasi geregi Rapid kulübüne sadece yetistirme parasi ödemek zorunda kalirdi.
Veli Kavlak hat keinen Stress. "Ich bin ganz ruhig, weil ich bei Rapid einen Vertrag habe und noch keinen Kontakt zu Galatasaray hatte", erklärt der Mittelfeldspieler im "Kurier".
---

Cem Atan (SV Mattersburg´in orta saha oyuncusu)
Gecen sezon öncesi Mustafa Denizli onu Besiktas´a istiyordu ama birtürlü bu transfer gerceklesmedi. Cem büyük olasilikla Genclerbirligi´ne transfer olacak. Webster-Yasasi geregi bir futbolcu eger 3 sezon sürekli ayni takimda oynamissa sözlesmesi devam etse bile yurtdisina gidebilir maddesinden yararlanarak gidecek. Ankara ekibi Mattersburg´a yetistirme parasi ödeyecek. Cem Atan yetenekli futbolcu ama 2 sezon öncesi gece aleminde yasadigi sorunlarla baya bir olay yaratmisti. Ama Cem´de zaten zamaninda yaptigi hatarlardan ders aldigini kendiside söylemisti. Bence Genclerbirligi icin cok iyi bir transfer olur.
Laut "Kurier" beruft sich Cem Atan auf das Webster-Urteil, das besagt, dass ein Profi nach drei Jahren bei einem Verein ins Ausland wechselnd arf, obwohl er noch einen laufenden Vertrag hat. Die Burgenländer würden lediglich eine Ausbildungs-Entschädigung für den Mittelfeldspieler, der zu Genclerbirligi wechseln wird, kassieren. Der SVM ist allerdings um eine einvernehmliche Lösung bemüht.

Keine Kommentare: