15.04.2010

Spor Gazeteleri | Yalan Haberler..

Türkiyede niye dogrulari yazan bir Spor Gazetesi yok? Fotomac ve Fanatik yalandan bomba transferler yaptiriyor mesalla Ronaldinho 30 milyon´a Fener´e geliyor gibisinden. Peki niye daha mantikli haberlerde bulunulmuyor? Biliyorum simdi bazilariniz "E ozaman satamiyorlarda ondan" diyeceksiniz. Peki biz niye böyle yalan haber yapan kurumlara reyting veriyoruz? Tamam siz okumuyorsunuz bende okumuyourm peki kim okuyor bu Gazeteleri?
Ben sadece Spor daha dogrusu Futbol gazetelerininden bahsediyorum sonucta diger gazetelerinde spor bölümlerinde cikan haberler genelde "yalan dolan" ama en azindan diger Spor gazetelerine göre Politika veya güncel haberleri yalan yanlis lanse edemiyorlar ve böylelikle verdigimiz paralar lüzumsuz gelmiyor insana. Simdi asil söylemek istedigim konuya geleyim, Türkiyede niye sadece dogrulari yazan bir Spor Gazetesi yok? Mesalla sayfalar dolmuyormu? Ozaman Futbol üzerine güzel yasanmis hikayeler yazilabilir. Yada Özel Röportajlarla sayfalar doldurulabilir. Mesalla ne bilim 3 büyüklerde oynayan futbolcular herzaman röportaj vermiyor olabilir peki neden Antalya´ya gidip ordaki bir futbolcuyla özel röportaj yapilmaz? Neden Diyarbakir seyircileriyle bir Röportaj serisi yapilmaz? Yada büyük takimlarin alt yapisinda yetisen genc futbolculari bizlere yakindan tanitilmaz?
Haklisiniz benimkisi biraz sacma sonucta satmiyacak bisey istiyorum. Biz okudumuz seyin yalan oldugunu bile bile okumasini seven bir halkin insanlariyiz. Biz berbere, bakkal´a gidip "Duydunmu Rio Ferdinand ve Rooney Galatasaray´a geliyormus" diye övünüyoruz.
Bir spor programinda bu yalan yazilanlarla ilgili bir ilginc diyalog yasanmisti ve orda bulunan Spor Yorumcusu kendi bulundugu Gazetede yasanan bir olayi anlatiyor. Spor yazari sözde bir futbolcuyla röportaj yapmis adam diyor tamamiyla uydurma bir röportaj. Ertesi gün kendi uydurdugu haberi Bürosunda okuyup diger Büro´da bulunanlara Spor yazar arkadaslarina dönüp ciddi ciddi "Görüyormusuz adam böyle düsünüyormus" demis. Büro´da bulunan herkez tabiki kopuyor sonucta herkez o adamin bu haberi uydurdugunu biliyor..

Keine Kommentare: