01.04.2010

Turgay Bahadir | Avusturya´da verdigi Röportaj

Öncelikle Turgay Bahadir kimdir diye soralim daha sonra Avusturya´nin Spor sitesine verdigi Röportaj´dan bazi bölümleri sizlerle paylasalim. (Röportaj´i verdigi site www.laola1.at)

Turgay Bahadir: 26 Yasinda, Avusturya´da büyümüs bir Gurbetci genci.
Avusturya´nin Rapid Wien takiminin alt yapisinda oynamis ve daha sonra Avusturya 2. Lig ekiblerinden Austria Lustenau ve SC Schwanenstadt´da futbol oynamisligi var. Toplam Avusturya 2. Liginde 94 macta görev almis ve 10 gol atmayi basarmis. Daha sonra 2007 yillinda Kayserispor´a transfer oluyor ve ayni zamanda cikisida basliyor. Turgay Kayserispor´un 47 kez formasini giydikten sonra bu sezonun basinda Bursaspor´a transfer oluyor ve Bursanin en önemli futbolcularindan birisi olmayi basariyor. Ayni zamanda Avusturya Ümit Milli takiminin formasinida 2003-2004 yillarinda 2 kez giyinmis.
Röportaj´dan notlar;
- Basarili olmamizin en büyük sebebi iyi calisiyoruz. Tabiki arada bir sansda yanimizda oluyor. Ayni zamanda Antrönör ekibimiz cok kaliteli.
- Lig baslamadan önce hedefimiz ilk 4´e girmekti. Yani Avrupa hedefimiz vardi ama Sampionluk gibi bir idaamiz yoktu. Tabiki simdi hersey iyi gözüküyor belki gercekten Sampion´da olabiliriz. Eger gecen hafta kaybetmeseydik suan cok avantajli duruma gecerdik.
- Eger Sampion olursak yer yerinden oynar. Türkiye Liginde sadece Istanbul kulübleri haric 6 kere Trabzonspor Sampion olmayi basarabilmis. Tarihe geceriz ve Bursa´da bizim heykellerimizi dikerler. Sadece Bursa degil Türkiyenin büyük bir cogunlugu bizim arkamizda duruyor ve bizim Sampion olmamizi istiyor.
- Istanbul´lu taraftarlarda bizim Sampion olmamizi istiyor. Örnek vermek gerekirse Galatasaray Sampion olacagina Bursaspor Sampion olsun daha iyi diyor Fenerliler..
- Eger Avusturya´dan birisi bizim Bursa´da oynadigimiz maclari seyretmeye gelse eminim sahada oynanan Futbol´dan daha cok Tribünleri izler. Taraftarlarimiz muhtesem.
- Sampionlar Liginde oynamak tabiki isterim ama en büyük hedefim Avusturya Milli Takim formasini giyinmek olur.
- Bursa´daki takim Arkadaslarim Avrupa eleme kuralari cekildikten sonra bana biraz takildilar. Eger Avusturya Milli Takim icin Türkiye´ye karsi bir gol atarsam Türkiye´nin bir Numarali düsmani ilan edilirim. Aslinda bakarsaniz birazda dogruluk payi var..

Keine Kommentare: