20.12.2009

Galatasaray: 1 - Gençlerbirliği: 0 Kalite, Şans, Beceri...


Dünkü maçı kazanılmasaydı, Kuddusi Müftüoğlu bir daha GS maçı yönetemezdi. Bu bağlamda galibiyet iyi de olsa, yine GS maçlarında Kuddusi'yi görmek can sıkıcı olacaktır.

Artık alışılagelen hakem etkisinin dışında, maçı ilk yarıda koparabilirdi Galatasaray. Oyunun gidişatı bu yöndeydi. Malesef olmadı. İkinci yarıda geçen haftanın kopyası - ofsayt taktiği - goller yiyebilirdik. Bu sefer şanssız taraf Gençlerbirliğiydi. Ortalıkta görünmeyen -yine az pas verdiler kendisine- Elano'nun muhteşem pasında, Keita - Kewell organizasyonu golü getirdi. Maçın özeti budur.

Kötü Servet, stoper olamayan - hava toplarında yetersiz Hakan Balta, defans yapmayı bilmeyen Caner'le bu takım üst üste 2 maç kazandı. 2'sinde de rakibin topları direkte patladı, 2'sinde de son yarım saatte attılan goller maçı kazandırdı. Defansın solu berbat, lakin Caner - Balta ikilisini de suçlayamıyorum, alıştıklarının dışında görevler üstleniyorlar. Tercihler takımda defans açısından sıkıntı yaratsa da, hücümda istenen futbolun oynanmasında da baş nedendir. Oyunu hızlandırmak; GS'yı bu sene başarıya götürecek mantalitedir. Gökhan - Servet - Balta 3'lüsü sahadayken bu olmuyor!

GS'ın 2. problemi ise Mehmet Topal - Mustafa Sarp ikilisinin beraber oynayamaması. Birbirlerini tamamlamayı geçtim, negatif etkiliyorlar. Ayhan forma girebilse, veyahut Linderoth 3 yıl öncesine dönse böyle bir problemimiz olmazdı. Ama şu anda bu ikliden biri yerine Barış daha yerinde bir tercih olacaktır. Barış haftaiçi ilk 11 başladığı için de dün yedek kaldı, gayet normal.

Problemlere, formsuzluklara, sakatlıklara rağmen; şuanda ligin maçları en keyifli geçen, taraftarını en fazla mutlu eden takımı Galatasaray. Elano ve Arda sistem için, Keita oyunu hızlandırmak için, Kewell ise taraftar için çok mühim.

Merak ediyorum, Kewell'a tekme atınca rahatlıyor mu böcek suratlı anadolu topçuları? Yoksa hakemler mi Avustralyalının acı çekmesiyle orgazm oluyor?

Ha bir de geçen hafta 60 dakika yatıp kalmayan, skor eşitlenince turp gibi olan Antalyasporlular vardı ya, dün aynı oyunu Kayseri'de de oynadılar. Bu sefer başardılar. Antalyalı olduğumdan daha önce utandığım olmamıştı...

Keine Kommentare: