16.12.2009

Vos sos de la B - Banfield Sampion


Konumuz Arjantin Apertura´nin yeni Sampion´u Banfield´le ilgili..
Atletico Banfield Kulübü kurulduktan 113 yil sonra ilk kez Sampion olmayi basarmistir öncelikle tebrik etmek gerek hernekadar Arjantin Ligi´ni fazla takip etmesemde sevinmedim desem yalan olur.
Bu Kulüb madem Sampion olmus biraz taniyalim;

- 113 yillik Kulüb olmasina ragmen son yillar haric genelikle 2. liglerde gezinmesi yüzünden hala 2. lig takimi damgasi yemis bir kulüb hatta deplasman maclarinda "Vos sos de la B / Siz 2. ligdensiniz" diye tezaruhat yapar rakip takim taraftarlari..

- Ingiliz göcmenleri tarafindan kurulmus Atletico Banfield kulübü.

- Son yillarda Spor tesisleri ve Stad´i kat ve kat daha modern bir hale kavusmus.

- Spor daki basari TD Julio Falcioni´le birlikte gelmis, bu Teknik Direktör rakiblerini saatler süren video analizlerile incelemesiyle taniniyor.

53 yasindaki Teknik Direktör takimina öncelikle takimina defans yapmasini ögretmis olacakki 19 macin 9´unu sadece bir gol farkla kazanabilmisler, 5 macin sonucu 1:0 lik üstünlükle bitmis. Kalecileri Christian Lucchetti ve defansin göbeginde oyniyan Victor Lopez, Sebastian Mendez bu Sampionlugun kazanilmasinin en önemli simalarindan birkac tanesi. Gollerin cogunu genelikle eski Cottbuss´lu Santiago Silva atmis. Urugay´li Forvet 14 Gol ve 5 Assist´le Gol Krali´da oluyor, haa unutmadan lakabinida söyliyelim "Tanque" yane "Tanker".
Tekrar burdan Banfield´i kutliyalim. Tebrikler!
---
Arjantin demisken..
Arjantin´in 2 dev kulübüne hala sasirmamak elde degil, nasil bu hallere düstü bu kulübler (Boca ve River Plate)?
Boca Juniors buarada Avusturya ekiblerinden LASK Linz´le bir nevi kardes kulüb oldu diyebiliriz. Bu yaz LASK´in 100. yilinda bir dostluk maci yapti bu 2 takim. LASK´in TD Hamann (Alman eski milli futbolcunun kardesi) Boca Juniors´un birkac yetenegini izlemek icin Arjantin´e gittigini duymustum, seneye 2-3 Arjantinli Avusturya Liginde top kosturacak. Boca böylelikle Avrupa´da futbolcularini kosturacak ve bunlar gelecek gösterirse iyi bir Avrupa Takimina satilacaktir. Avusturya Liginde takibiki futbol oynamasini unutmazlarsa daha dogrusu LASK Linz´de.

Keine Kommentare: