11.12.2009

Şampiyonlar Ligi'nin Kaybedenleri: Wolfsburg - Liverpool


Sezon başında Liverpool'un şampiyonlar liginde gruplardan çıkamayacağını kim söylerdi ki? Rakipleri kim olursa olsun, yıllardır avrupanın zirve turnuvasını domine eden ingiliz ekiplerinden en özeli olan Liverpool her zaman gruplar düzeyinde favori olmuştur. Bu sezon ise Lyon ve Fiorentina el ele verip ingiliz ekibini kupa dışına itmeyi başardılar. Liverpool'un bu iki ekibe karşı 4 maçta galibiyeti olmaması ise düştükleri durumun en güzel özetidir.

Valencia'dan geldiği ilk sezon İstanbul'daki muhteşem maçta kupayı kaldıran Rafa Benitez, 2 sezon sonra Liverpoolla tekrar final oynasa da, kaybetti. O günden beri bir türlü beklentileri karşılayamayan bir teknik adam konumunda kendisi. Liverpool taraftarının en büyük isteği tabii ki lig şampiyonluğu, 2009-2010 sezonuyla birlikte son şampiyonluğun üzerinden 20 yıl geçmiş olacak. Benitez'in de 6. sezonu oluyor. Benitez bugün hala koltuğundaysa, yatsın kalksın avrupadaki başarılara dua etsin, eğer Avrupa Ligi'nden de erken elenirlerse, yine gelmeyen şampiyonlukla birlikte, Benitez'e kapının yolu gösterilir.
Bana bu sezon ŞL'nin en büyük süprizini, Bundesliga şampiyonu Wolfsburg'u geçerek ilk 16'ya kalan CSKA Moskova gerçekleştirmiştir. Bu başarıda, Felix Magath'ın gidişinden sonraki Wolfsburg'un 'istikrarlı' düşüşünün payı çok fazla. Önce git Moskova'da öne geçtiğin maçı laubalice kaybet, ardından da sakatlıklar nedeniyle stopersiz oynamak durumundaki Manchester United'a evinde kaybet. İlk kez katıldıkları turnuvada, ikinci tur şansını kendi elleriyle iten Wolfsburg'da da teknik yönetim değişikliği pek uzak değil.

Bu iki güçlü takımla birlikte; Juventus, Atletico Madrid ve Marsilya da Avrupa Ligi'nin yolunu tutmuş durumda. Geçen sezon da Şampiyonlar Ligi'nden gelen 2 ekibin, son kez oynanan UEFA Kupası'nda final oynadığını da düşünürsek, Kupa 1'den gelen ekiplerin Kupa 2'ye kattığı heyecanın derecesi de anlaşılabilir.

2 Kommentare:

MBC hat gesagt…

can bana göre wolfburg süpriz degildi sanki..
yane yetenekli futbolculari var ama ilk kez katildilar sonucta..
--
bana göre en büyük hayal kirikligi atletico madrid.. (hem la liga hem SL icin)

Frank Baumann hat gesagt…

4 sezon önce villareal ilk katılımında finalin ucundan dönmüştü. Wolfsburg'dan tabii ki final beklemiyordum da, ay başı hoca değiştiren CSKA'nın gerisinde kalmaları bende düş kırıklığı yarattı.

Atletico için söylenecek çok şey var da, artık alıştım Atletico'nun geleneksel sıçışlarına, sezon başında Forlan ve Agüero ikilisinden birini (özellikle forlan'ı) satıp, defans ve ortahaya takviye yapabilselerdi, daha güçlü ve sert bir takım izleyebilirdik. Bakalım Agüero'yu daha ne kadar tutabilecekler...