17.11.2009

İtalya İle Dostluk Maçı Yapmak...




Van Persie'nin uzun sürecek gibi görünen sakatlığından, sakin ve mantıklı bildiğimiz Kuyt'ın açıklamalarından anlaşılacağı üzere pek sağlıklı bir iş değil...

Aşağıdaki linkten Kuyt'ın maç sonu açıklamalarını izlemek mümkün...


İtalya milli takımını oluşturan futbolcularının neredeyse hepsi Serie A'da top oynuyor ve ligin o sert yapısına alışıklar. Aksi takdirde başarılı olup milli takıma yükselmeleri de mümkün olmaz. Bu ligin getirdiği alışkanlıklardan mıdır yoksa, İtalyan oyuncuların kendilerini gösterme çabalarından mıdır veyahut kendilerinden teknik adamlar olan portakallara kıllık yapma dürtüsünden midir bilinmez; İtalya -Hollanda maçında Kuyt'ın deyimiyle ''sık sık hollandalıları tekmelemişler''. Serie A'yı, bulundurduğu takımları ve yıldızları ne kadar seversem seveyim; İtalyan milli takımının bana hiçbir zaman sempatik gelmeme nedeni de bariz budur: Milli takımlar düzeyinde oynadıkları sert futbol.

Cumartesi akşamki maçta, Juventuslu Chiellini'nin darbesiyle sakatlanan Robin Van Persie, en az 1 ay sağalardan uzak kalacak. Sezon başından beri Fabregasla birlikte Arsenal'i, hem ligde hem Şampiyonlar Liginde en iddialı takımlardan biri yapan Van Persie; resmen kariyerinde zirve yapmışken sakatlandı. Alışkınız milli maçlardan sakat dönen yıldızlara da, ''friendly'' karşılaşmasında sakatlanmak da hem takım, hem de oyuncu için oldukça üzücü. Ligde Chelsea'nin maç eksiğiyle 5 puan gerisinde bulunan Arsenal, 2 hafta sonra, diğer 2 büyüğü gol yemeden yenen lider Chelsea ile senenin belki de en mühim maçına çıkacak. Bakalım takımın en formda isminin yokluğu nasıl etkileceyek Wenger'in kadro seçimini?

Keine Kommentare: