25.12.2009

102 Saniyelik Mac


Genellikle 2 sene önce ne olmus pek bilmem/hatirlamam, yani arsivlerle pek ilgim yok ama bazi tarihler insanin aklindan hic cikmaz, hele hele bu isin icinde "inanilmaz" diye tabir edilecek bisey varsa ozaman hic unutulmaz.
Bugün bir futbol sitesinde gezinirken bir resim dikkatimi cekti ve tarih pat diye aklima geldi "26. Mayis 1999" tarihi bir tarihden daha fazladir benim icin. O tarih bana bisey ögreti insan hicbir zaman pes etmemeli yani umudunu son ana kadar yasatmali.
26. Mayis 1999 günü Sampionlar Ligi Finali vardi.
Finalde Manchster United - Bayern München eslesti. Maca birlikte baktigim arkadasim Mehmet´le beraber ManU´yu desteklemistik. Macin sonlarina yaklastigimizda arkadasim Televizyon´u kapatti, benim israrlarim sonucunda tekrar o televizyon acildi ve biz Manchster´in golünü izledik. Toplam 102 saniyede  Manchster United maci cevirmisti.
Hala bu macla ilgili bazen konusuruz, O benim sayemde maci görmüs oldu bense ozaman sadece Bayern München nasil kupayi kaldirirken sevindigini merak ettigim icin actirmistim Televizyonu.
---
O günden sonra her maca baska gözle bakar oldum. Galatasaray olsun Türkiye Milli Takimi icin olsun herzaman umudumu son ana kadar tasidim. Euro2008´de 2-0 yenik durumdaydik. Maca acik havada Avusturya devletinin kurdugu bir büyük ekranda bakiyoruz ve orda Türkiye´nin Cek Milli Takiminina karsi kazanacagini arkadasim Mehmetle söylemistim. (inanmiyan sorsun memoya :P)
Bu yüzden Türkiye´nin Euro2008´de yasattiklari benim icin bir süpriz degildi diyebilirim.
(örnekleri cok; Norvec, Hirvatistan vs.vs. maclari..)

2 Kommentare:

Muptela_38 hat gesagt…

Blog listene eklersen sevinirim.

MBC hat gesagt…

nasil yane?
neyi eklersem sevinirsin? veya kimi?