14.01.2010

Ihaleyi Digitürk Kazandi!


Ihaley´i Digitürk toplam 321 Milyon Dollar´a kazanmis oldu. Bu inanilmaz bir rakam! Yane Türkiyede adam akili 3 stad yokken her sene takimlara 321 Milyon Dollar verilecek! Kaldiki bundan daha cok degil 10 sene önce Teleon ihaleyi 60 Milyon Dollar veriyordu! Umarim Kulübler bu paralarin degerini bilir ve iyi kullanirlar! Herkez gibi bende önce TRT´nin ihaleyi kazanmasini istiyordum ama sonucta cok sey degismiyecekti cünkü Sifreli yayinlama sarti vardi TFF´nin.
Bu yüzden Digitürk´te kalmasi en mantiklisiydi. Digitürk 2001 yillinda bu ise baslamis ve gün ve gün daha´da izlenir hale gelmeye baslamisti. Digitürk´den tek istegim bütün maclarin ayni anda yayinlanir hale gelmesidir. Almanyada, Ingiltere´de bütün lig maclari canli olarak gösteriliyor. Umarim LigTV bu iside becerebilir.
---
Sadece biseyi anliyamadim bu "% 2 Organizasyon Payi" nedir? Ve neden Digitürk yilda asa yukari böyle biseye 6 Milyon Dollar veriyor veya vermek zorunda kaliyor?

2 Kommentare:

koala hat gesagt…

TRT eğer alsaydı yine şifreli yayın yapacaktı. Ancak herkese maksimum 50 TL'den reciever satacaklardı. Yani aslında herkese bedava ibi bir şey olacaktı. Ancak bu rakama çıkamazlardı

MBC hat gesagt…

koala bilgin icin tskler!
haa buarada bagis erten´in bugünkü yazisi cok güzel, zamani olan okusun..