16.01.2010

TFF ve 37,5 Milyon Euro


Yayin Ihalesi yapildiktan sonra herkez kulüblerin nekadar para kazancagini fln hesabladi ama bir noktayi gözden kacirmamak gerek. TFF Kulüblere düsen toplam 374 Milyon Euro´nun %10´u olan 37 Milyon Euro´sunu kasasina indirecek.
Ama niye?
TFF acaba seminerlerini artik New York´dami yapacak? Veya TFF calisanlarinin maaslarina zam´mi yapilacak? Hane sadece yayin ihalesinden gelecek 37,5 Milyon olsa hade neyse. Ama Kulüblerin ödedigi Ceza Paralari + Reklam gelirleri nereye gidiyor diye sormak lazim. Belki bakarsiniz yarin öbürgün Baskan yakin dostu olan Ahmet´i özel danismani olarak TFF´ye sokar ve 1 milyon maas verdirir. (tabiki bu hayal ürünü) Ama demek istedigim TFF bu paralarla ne yapacagini söylemek zorunda, Projelerini aciklamak zorunda!
PFDK, MHK, TFF calisanlarina dogal olarak para verilecek. (TFF calisani Milli Takim TD´ü dahil) ama bu rakam 20 Milyon´u gecmez. Geri kalan paralarin iste bu yüzden hesabi verilmeli. Mesalla Türkiyenin her yerinde Futbol Okul´lari acmayi planliyoruz demeliler. Bir Proje sunmalilar.
---
Diger yandan "%2 Organisazyon Payi" adi atlinda toplam 7,5 Milyon´da bir baska kurum´a gidiyor. (duyduguma göre Kulübler Birligi´mis) Peki onlar Hawai´demi toplantilarini yapacaklar?



Digitürk ve 18 Birinci Lig Takimlari bu isin pesini birakmamali. Eger TFF proje sunamazsa bu geri kalan paralar kulüblere iade edilmeli.

Keine Kommentare: