13.01.2010

Manchester United Ve 780 Milyon Euro Borcu!



Öncelilkle bazi bilgileri sizlerle paylasiyim sonra yorumda bulunacagim;
Manchester United 780 Milyon Euro Borcu var.
Alman Deutsche Bank ve JP Morgan Bankalariyla irtibata gecmis durumdalar (yeni Kredi icin).
Borsa´ya 2017´ye kadar 550 Milyon Euro degerinde hisse verilcek.
Her sene kulüb 80 Milyon Euroluk Borc ödüyor veya ödemek zorunda.
---
Aklim almiyor desem daha yerinde olur. Manchester United ne yapiyor bu paralari? Her sene Real Madrid saolsun bir yildizini zaten satin aliyor ve görünürde Manchester United´in kasasini dolduruyor ama son okudugum habere göre borclari 780 Milyon Euroymus. Olacak is degil! Bir zamanlar Manchester United´i dünyanin en iyi yönetilen ve en zengin kulübü olarak tanitiyorlardi ne oldu simdi bu kulübe? Daha dogrusu bu kulübün sahibleri kulübü satin alirken kulübü borclandirarakmi aldilar?
Bu konuyu cok merak ediyorum, kim mesalla Liverpool gibi veya Manchester United gibi kulübleri satabilir? Türkiyede düsünün Galatasaray satiliyor, gelecek parayi kim cebine indiriyor? Kim kime kimin malini satiyor? Bukadar soru yeter simdilik..
Daha 1 hafta önce Manchester United, Real Madrid´den gelen paralari ne yapiyor diye bir baslik atacaktim. Sorunun cevabini az cok almis oldum. Simdi´de sirada Rooney var!


78 Milyon Euro´ya Barcelona´yla Real Madrid siraya girmis. United´i kötü zamanlar bekliyor. Hem Giggs, Scholes gibi futbolcular yaslanmaya basladi birde üstelik ayni sehir´in diger takimi birden bire paranin icinde yüzüyor. Sanirsam United´li taraftarlar bunu kaldiramaz. 2-3 sene sonra ManCity, ManU´yu her yönde gecerse hic sasirmam.

Keine Kommentare: